Nav-regler for reiser i EØS

Kan ha krav på kompensasjon

- Dette er svært alvorlig.

2400 BERØRTE SAKER: Mange er berørt av Navs feiltolkning av reglene, som også omfatter flere dommer. Nå skal alle sakene gjennomgås. Foto: NTB Scanpix
2400 BERØRTE SAKER: Mange er berørt av Navs feiltolkning av reglene, som også omfatter flere dommer. Nå skal alle sakene gjennomgås. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tips oss gjerne på 2400@db.no

Klokka 13:00 mandag startet pressekonferansen der Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, NAV-direktør Sigrun Vågeng og riksadvokat Tor-Aksel Busch på forkant hadde varslet at temaet var at retten til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land har vært praktisert feil.

I september varslet departementet at de fjerner kravet til at mottakere av sykepenger må befinne seg i Norge for å unngå kutt i sykepengene, men Nav selv var usikre på hvordan den nye forståelsen av regelverket skulle praktiseres.

- Vi beklager

- Gjennomgangen viser at praksis for de bosatte i Norge, og på midlertidige opphold i EØS, ikke har vært i samsvar med trygdeforordningen.

Dette har fått store konsekvenser for mange mennesker, og er noe vi beklager på det sterkeste, sa statsråden under pressekonferansen i dag.

Rundt 2400 saker skal kunne være berørt av feil praktisering av reglene.

På Navs nettsider, som også ble oppdatert kl 13:00 i dag, kommer det frem at personer som mottar arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger ikke lenger må søke NAV om å reise til et annet EU/EØS-land ved midlertidige opphold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer