Ekstremværet «Hans»

- Kan ikke love noe

Stengte veier og togbaner gir tomme kraner og butikkhyller flere steder i landet.

HULL I HYLLENE: Ekstremværet «Hans» har gitt problemer med logistikk og levering, og flere steder i landet kan det være tomt for enkelte varer. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Elisabeth Dalseg
HULL I HYLLENE: Ekstremværet «Hans» har gitt problemer med logistikk og levering, og flere steder i landet kan det være tomt for enkelte varer. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tørste sjeler på Risvollan møtte et lite hyggelig syn da de gikk i butikken lørdag.

«På grunn av ekstremværet «Hans» er det usikkert om/når vi mottar varer fra Coca-Cola, Ringnes og Hansa. Vi beklager dette.»

Det var Nidaros som først omtalte saken.

Ringvirkninger

Ekstremværet Hans har fått katastrofale følger for de som er rammet, men det har også dukket opp noen utfordringer for dem som bor langt unna de kraftigst rammede områdene.

Ifølge Nicolay Bruusgård, kommunikasjonssjef i Ringnes, har det i tillegg til lokale leveringsutfordringer i de flomramede områdene også fått ringvirkninger for levering til andre steder i landet.

- Vi har blitt møtt med noen utfordringer på grunn av stengt Dovrebane, men vi gjør alt vi kan for at dette ikke skal være noe som kundene merker, ved å bytte til bil og benytte Rørosbanen. Men noen forsinkelser kan det bli, sier Nicolay Bruusgård, kommunikasjonssjef i Ringnes, til DinSide.

- Varene skal fram, og vi gjør alt vi kan for at det ikke skal bli så veldig store forsinkelser, men vi kan ikke love noe, sier Bruusgård.

Status mandag ettermiddag var som følger:

De har hatt et lite etterslep til Bergens-området, men er snart ajour.

Det har vært utfordringer på Mørekysten, i Molde og Ålesund, og nord for Trondheim, mellom Trondheim og Bodø.

- Selv om Dordlandsbanen har gått, har ikke varene kommet til Trondheim. Nå løser vi det så godt vi kan med biler, sier Bruusgård, og legger til:

- Det ser lysere ut, nå begynner det å åpnes igjen flere steder.

- Håper virkelig det blir øl til helga

Hansa leverer sitt øl gjennom grossister, men kjører selv varer til uteliv fra Bergen, forteller Stina Kildedal-Johannessen, komunikasjonssjef i Hansa.

- Her har vi hatt endel forsinkelser på grunn av ødelagte veier og forbindelser - så det har hatt endel ringvirkninger.

Hun forteller at de har hatt noe forsinkelser til Trondheims-området ,men det som skulle lengst nord har ankommet Harstad.

- Nå er Bergensbanen i gang igjen, så vi håper å få ut varer med godstog.

Hun håper på forståelse for at Hans har gitt noen ringvirkninger, og sier at de gjør så godt de kan for at alle varene skal fram.

- Jeg håper virkelig det blir øl til helga!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer