Kan ikke love priskutt på bensin

...på tross av kraftig fall i råoljeprisen.

Publisert
Sist oppdatert

StatoilHydro kan ikke love et sterkt kutt i prisen på bensin og diesel, selv om råoljeprisen har falt fra 146 dollar til noe over 90 dollar fatet siden juli.

- Det er ikke bare råoljeprisen som styrer prisen på drivstoff. Dollarkursen spiller inn. Det gjør også forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Orkaner i USA og redusert raffineringskapasitet har virket inn, sier informasjonsleder Knut Hansen i Statoil Norge til NTB.

Dette vil skje med med bensinprisen fremover

At Sverige denne uka satte bensinprisen ned med 50 øre, skyldes at de satte prisen opp med 50 øre i forrige uke som en følge av finansuroen. Dette ble ikke gjort i Norge, ifølge Hansen.

Han sier at bensinprisen i Norge har gått ned med 60 øre siden toppnivået i juli. Dieselprisen har i den samme perioden gått ned med 1 krone literen.

Hjelp oss finne billigste bensin og diesel

Hansen har stor forståelse for at folk synes drivstoff er dyrt, men minner om at av en pumpepris på 13 kroner går 7 kroner og 70 øre til Staten i form av avgifter. 4 kroner og 10 øre er den produktprisen som betales på det internasjonale markedet. Selskapene sitter da igjen med 1 krone og 20 øre som skal dekke lønn, lagring, transport, store investeringer i stasjonsnettverk og fortjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer