Kan innboforsikringen falle bort?

Vi har tidligere skrevet at innboforsikringen din inneholder mer enn du tror - for eksempel rettshjelp og erstatningsansvar. Men når uhellet er ute viser det seg at mange allikevel blir skuffet. Det kan derfor være lurt å merke seg når den gjelder - og når den ikke gjelder.

Publisert

Ifølge Forbrukerrådet klager mange på at de ikke får erstattet ting som de trodde innboforsikringen dekket. Vi har derfor tatt for oss de viktigste punktene. Kanskje oppdager du noe du og din familie bør være mer forsiktige med?

Ved brann

Brann er den største trusselen mot hjemmet ditt. I forsikringsvilkårene heter det at brann er "ild som er kommet løs". Men ting som blir skadet fordi du selv med vilje utsetter dem for varme blir ikke erstattet.

Et eksempel på dette er tøy som blir ødelagt fordi du har hengt det på tørk på en ovn. Sviskader får du heller ikke erstattet. Du får for eksempel ingen erstatning dersom du mister en sigarettglo i sofaen og trekket blir svidd.

Husk at erstatning kan bli avkortet dersom det viser seg at du ikke har installert godkjent røykvarsler og brannslukningsutstyr. Skader som skyldes lynnedslag, kortslutning og andre elektriske fenomen blir erstattet. Også skader som følge av eksplosjon bli erstattet - dersom du ikke har vært grovt uaktsom eller gjort noe ulovlig.

Vannledningsskade

Det er viktig å merke seg overskriften - det er altså vannledningsskade og ikke vannskade som dekkes. Med vannledningsskade menes skade ved plutselig og uforutsett utstrømming av vann eller annen væske fra bygningens innvendige rørledning med tilknyttet utstyr ved brudd, lekkasje eller oversvømmelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer