Skattemelding

- Kan koste deg dyrt

Snart går fristen ut for å levere skattemeldingen.

SKATTEMELDINGEN: - Hvis du bare sjekker om du går i pluss eller må ut med restskatt, kan det koste deg dyrt, forteller Elisabeth Landsverk i SpareBank 1. Foto: Kristin Sørdal
SKATTEMELDINGEN: - Hvis du bare sjekker om du går i pluss eller må ut med restskatt, kan det koste deg dyrt, forteller Elisabeth Landsverk i SpareBank 1. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av SpareBank 1 viser at 1 av 10 nordmenn ikke kontrollerer skattemeldingen sin.

- Hvis du bare sjekker om du går i pluss eller må ut med restskatt, kan det koste deg dyrt. Bruk noen minutter på å gå gjennom skattemeldingen din, kontroller at alt er korrekt og at alle fradrag er med. Det kan spare deg for tusenvis av kroner, sier Elisabeth Landsverk, privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet, i en pressemelding.

Sjekk dette

Landsverk ber folk sjekke om de kan ha krav på reisefradrag. Reisefradrag til og fra jobb er ikke automatisk ført inn i årets skattemelding.

- Sjekk om du har krav på reisefradrag og før i tilfelle inn dette. Husk også at bunnfradraget er betydelig redusert, noe som tilsier at du kan ha krav på reisefradrag i år selv om du ikke har hatt det tidligere, forteller Landsverk.

På Skatteetatens nettsider kan du finne ut om du kvalifiserer til å få reisefradrag.

Husk dette

Skatteetatens beregninger fra mars viser at 2,9 millioner nordmenn ligger an til å få igjen penger på skatten i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer