Ferieavvikling

Kan koste deg «restferien»

Arbeidsgiver kan nekte deg å overføre ferie fra et år til neste. Risikerer du da å miste feriedagene?

NYTT (FERIE)ÅR: Har du ferie til overs som du vil ta med til neste år? Det er ikke sikkert sjefen gir lov til dette. Foto: Shutterstock/NTB
NYTT (FERIE)ÅR: Har du ferie til overs som du vil ta med til neste år? Det er ikke sikkert sjefen gir lov til dette. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne tiden av året får Simployers rådgivere mange spørsmål om overføring av ferie.

– Alle ansatte har krav på ferie hvert år, og det er arbeidsgiver som har ansvar for at ferien blir avviklet. Likevel hender det at det er ferie igjen på slutten av året, og mange lurer på hva reglene for overføring er, sier juridisk HR- og ledelsesrådgiver Camilla Schie-Veslum i en nettartikkel.

Kan ikke kreve ferieoverføring

Ifølge Schie-Veslum kan verken den ansatte eller arbeidsgiveren kreve at ferie overføres til neste år.

Dersom én av partene ønsker at ferien skal avvikles i år, kan ikke den andre parten nekte dette.

Ferien kan «tvangsavvikles»

Kan arbeidsgiver pålegge deg å ta ut restferien og nekte deg å overføre feriedagene?

- Ja, som hovedregel. Arbeidsgiver både kan og skal sørge for at arbeidstaker avvikler ferie hvert ferieår. Dette med mindre du har lovfestet rett til å motsette seg ferieavvikling, svarte Veronica Hermansen i avdeling for kommunikasjon og brukerdialog i Arbeidstilsynet til Dinside i fjor.

Så mye ferie kan overføres

Etter ferieloven kan maksimalt to uker av den lovbestemte ferien overføres til neste år.

De fleste ansatte har i tillegg fire avtalefestede feriedager, og med mindre noe annet er bestemt i arbeidsavtalen, kan disse også overføres til neste år.

Ansatte har krav på ei ekstra ferieuke fra det året de fyller 60 år og har ingen utvidet adgang til å overføre ferie.

Og ikke glem feriepengene!

Det er ikke bare feriedagene som skal overføres. Feriepengene tilhørende feriedagene som overføres, skal også overføres til påfølgende ferieår, skriver Visma.

Men hvordan gjøres dette rent praktisk?

- De med fast månedslønn får 11 månedslønninger i året, mens den 12. måneden får de utbetalt feriepenger, samtidig som det holdes tilbake lønn for fem uker. Dette er fordi de ikke har krav på lønn når de avvikler ferie. I stedet for å holde tilbake lønn for hver gang den ansatte avvikler ferie, gjør de aller fleste arbeidstakere en avregning i eksempelvis juni. Da slipper de å holde oversikt over når de ansatte avvikler ferie eller ei, svarer Schie-Veslum i Simployer overfor Din Side.

- Når ansatte avvikler ferie på seinere tidspunkt, mottar de bare ordinær lønn (for trekket ble foretatt i juni). Dersom for eksempel ti feriedager ikke har blitt avviklet i løpet av året, overføres de til neste år, og da utbetales feriedagene med vanlig lønn når ferien faktisk avvikles, svarer Schie-Veslum videre.

- For dem med timelønn, skal feriepenger utbetales forholdsmessig ettersom ferien avvikles. Står det igjen for eksempel ti feriedager ved slutten av året, skal det også stå igjen feriepenger for ti dager. Når feriedagene blir overført, blir også de tilhørende feriepengene overført, og da får arbeidstaker utbetalt feriepengene når ferien avvikles, svarer hun til slutt.

FERIEPENGER: Planene du har for ferien og ståa privatøkonomisk, avgjør hvordan du bør bruke feriepengene. Forbrukerøkonom Thea Olsen i Danske Bank gir råd. Vis mer

Glemt å overføre - er ferien da tapt?

Har du feriedager til overs og du ikke har overført dem, kan du slappe av:

- Det er ikke slik at du da mister feriedagene dine om du ikke har tatt dem ut og ikke har avtalt overføring spesielt med sjefen, sier Hermansen i Arbeidstilsynet, og viser til bestemmelsene i ferielovens paragraf 7.

- Dersom ferie, i strid med ferieloven, ikke blir avviklet innen ferieårets utløp og det heller ikke foreligger avtale om overføring, skal uansett all ikke-avviklet ferie overføres til neste ferieår,

Hermansen understreker imidlertid at hovedregelen er at all ferie skal avvikles innenfor ferieåret.

Er det slik at du som ansatt ikke har avviklet ferie i løpet av ferieåret på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon, skal alle ferielovens feriedager som er til gode ved ferieårets slutt, overføres til neste år, skriver Visma.

Erstatte ferie med penger?

Det er ikke lov til å «kjøpe ut» lovbestemt ferie fra den ansatte, ved å betale ut lønn og stryke ferien, framholder Simployer.

Kun når en ansatt skal slutte i jobben, skal ikke-avviklet ferie betales ut som penger.

Den avtalefestede ferien kan imidlertid betales ut dersom bedriften og den ansatte er enige og arbeidsavtalen ikke er til hindre for dette.

- Dersom arbeidsgiver ikke har påsett at ferien har blitt avviklet, og det står igjen mer ferie når året er over enn det som er tillatt å avtale overført, blir uansett all ferie overført sammen med pengene til neste år. Ferien kan ikke strykes og kan ikke utbetales, oppsummerer Schie-Veslum i Simployer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer