Angre på skolevalg

Kan koste opp mot 3.000 kroner å slutte på privatskole

Vil du slutte etter semesterstart, må du kanskje betale alle skolepengene.

SKOLEVALG: Det er ikke lett å velge utdannelse, og heldigvis kan du ombestemme deg. Bare les kontrakten du inngår nøye hvis du skal gå på privatskole. I verste fall må du betale for hele semesteret dersom du vil slutte. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKOLEVALG: Det er ikke lett å velge utdannelse, og heldigvis kan du ombestemme deg. Bare les kontrakten du inngår nøye hvis du skal gå på privatskole. I verste fall må du betale for hele semesteret dersom du vil slutte. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er fort gjort å angre på studie- og skolevalg. Men, dersom du er kommet inn på en privatskole og ønsker å slutte, må du gjerne betale for å komme unna.

- Er du tidlig ute, må du betale et gebyr på noen tusen. Angrer du seinere, kan du måtte betale opptil ett semester i skolepenger, sier fungerende leder for forbrukerdialog Thomas Iversen i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Forbrukertilsynet har laget en veileder for privatskolene, som legger føringer for hvor langt skolene kan gå i avtalene sine. Her står det at avbestilling før skolestart kan utløse et administrasjonsgebyr fra 1.000 til 3.000 kroner, mens oppsigelse etter skolestart maksimalt skal medføre betaling av skolepenger inneværende semester.

Urimelige kontraktsvilkår kan klages til Forbrukertilsynet, og hos Forbrukerrådet finner du klageskjema for skole.

Les kontrakten nøye

Dersom du blir syk, utsatt for en ulykke eller liknende, mener tilsynet at du bør kunne gå fra kontrakten med privatskolen og bare betale for mottatt undervisning.

Dette er, derimot, bare anbefalinger. Har du søkt deg til privatskole, bør du lese kontrakten nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer