Kan kutte allerede i dag

Bankene er forberedt på å kaste seg rundt etter rentemøtet kl 14 i dag.

DnB NOR er bare en av storbankene som kan komme med raskt kutt etter dagens rentemøte. Foto: Kim Jansson
DnB NOR er bare en av storbankene som kan komme med raskt kutt etter dagens rentemøte. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag forventer markedet et kjempekutt i styringsrenta fra Norges Bank. Økonomene spår minst ett prosentpoengs kutt, kanskje så mye som 1,75. Flere av de største bankene sier de vil komme raskt etter hvis pengemarkedet responderer på kuttet.

- Så sant kuttet påvirker pengemarkedsrenten, så vil vi umiddelbart vurdere boligrenta på nytt. Nå har jo USA satt renta kraftig ned i natt. Kommer det et stort kutt fra Norges Bank, vil vi ta tak i dette umiddelbart, sier administrerende direktør i Handelsbanken, Dag Tjernsmo til DinSide.

Også Nordea vil være raskt på ballen etter rentemøtet i dag.

- Vi vil vurdere hva vi gjøre med boliglånsrenten i dag. Den siste ukens utvikling i pengemarkedsrentene, størrelsen på kuttet fra Norges Bank og effekten i pengemarkedet vil ligge til grunn for vår vurdering, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea.Så mye bedre råd får du etter kuttet - vi har regnet ut for deg

- Viktig hva han sier

DnB NOR er også veldig spent på hva sentralbanken gjør på rentemøtet senere i dag.

- Nå foretok jo vi et kraftig kutt den 5. desember, men det blir veldig spennende å se hvordan pengemarkedet reagerer på det Svein Gjedrem gjør i dag. Men hvor lang tid det tar før pengemarkedet reagerer, er alltid vanskelig å forutse, sier informasjonssjef i DnB NOR, Aud-Helen Rasmussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.