Kjøpe mer enn alkohol-/taxfree-kvota:

Kan lønne seg selv om du fortoller

Handler du mer enn kvoten, koster det sju kroner ekstra per boks med øl.

FORTSATT BILLIGERE: Selv etter å ha fortollet cideren vi kjøpte på danmarksferie, sparte vi mye penger. Foto: Pål Joakim Pollen
FORTSATT BILLIGERE: Selv etter å ha fortollet cideren vi kjøpte på danmarksferie, sparte vi mye penger. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange som er på utenlandsferie i sommer velger å handle med seg alkohol og tobakk innenfor den tollfrie kvoten. Ofte er det mye penger å spare sett med norske øyne.

Men husk: Der nordmenn de siste åra har hatt mulighet til å bytte ut tobakkskvoten mot mer alkohol, ble dette strammet inn 1. januar i år, slik at det ikke lenger er mulig.

Enkelt å fortolle

Mange velger å holde seg til kvotegrensene når de handler alkohol, der du i utgangspunktet har fire varianter per voksne person i reisefølget (se mer i faktaboksen over):

  • 1 liter brennevin (over 22 %) + 1,5 liter vin + 2 liter øl/sider
  • 1 liter brennevin (over 22 %) + 3,5 liter øl/sider
  • 3 liter vin + 2 liter øl/sider
  • 5 liter øl/sider

Du kan ha med mer enn de oppgitte grensene, men da må du fortolle varene.

Den enkleste måten å fortolle på er ved å bruke Tolletatens Kvoteapp, som finnes både for iOS og Android. Der kan du angi om det er én eller to personer som reiser (vi skulle gjerne hatt flere, Tolletaten!), og om du bare vil legge inn den delen av varene som skal fortolles eller plotte inn alt du har med deg, slik at du slipper å gjøre finregninga selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer