Kan man få gratis tannbehandling?

De med aller dårligst råd kan søke om å få dekket tannlegebehandling. Men er det godt nok?

MER STØTTE TIL DE YNGRE? Arbeiderpartiet sier de vil jobbe for at unge over 20 år også skal få dekket deler av tannlegeregningen. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX
MER STØTTE TIL DE YNGRE? Arbeiderpartiet sier de vil jobbe for at unge over 20 år også skal få dekket deler av tannlegeregningen. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har man dårlig råd, kan en akutt tannlegetime fort ta knekken på økonomien din - eller det kan koste så mye at du rett og slett har ikke råd til behandling.

Har du svært dårlig økonomi, kan du søke om å få behandlingen dekket av NAV. Men dette er ikke et godt nok tilbud, mener blant annet Fattignettverket Norge.

LES OGSÅ: Slik sjekker du hvilken tannlege som er billigst

Støtte til tannlegebehandling hos Nav

Det er sosialtjenesteloven som slår fast at de som ikke har penger nok til å forsørge seg selv, kan få støtte til behandling - altså de som går på sosialen.

Alle som har rett til å søke om økonomisk stønad fordi de ikke kan dekke sine levekostnader, kan søke om dette hos Nav, inkludert støtte til tannbehandling, ifølge Navs tjenesteavdeling. Da skal det gjelde nødvendig behandling, og man får dekt et rimelig alternativ.

- Den enkelte må ta kontakt med sitt lokale NAV-kontor for opplysning, råd og veiledning hvis vedkommende ikke har egne midler til tannbehandling. Vedkommende vil ved det lokale NAV-kontoret kunne sette fram en søknad om økonomisk stønad til tannbehandling, forteller de til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer