Kan man lære å bli «straight»?

"Jeg har hatt sex med både kvinner og menn, men ønsker meg et normalt liv sammen med en mann. Hva skal jeg gjøre?" Sexologen svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Kan man lære å bli «straight»?
”Jeg har hatt sex med både kvinner og menn, men ønsker meg et normalt liv sammen med en mann. Hva skal jeg gjøre?” Sexologen svarer.

Kjære Esben Esther
Jeg er en kvinne midt i tyveårene, som har hatt sex med både kvinner og menn. Jeg merker at jeg tenner mest på kvinner, men ville så gjerne kunne leve et normalt liv sammen med en mann. Ønske om å få barn har jeg også.

Går det an å lære seg å bli «straight».
Hilsen Stine

Kjære Stine
Det er ikke lett å være straight om en ikke har talent for det. Nå har du, som du sier, hatt sex både med kvinner og menn. Det gir jo en idé om at den vi kunne kalle det heteroseksuell talentet er til stede. Spørsmålet er om det talentet er godt nok til å kunne legge et grunnlag for et godt liv og seksualliv for deg og en mannlig partner.

Jeg tror ikke talenter av denne typen verken lar seg måle eller veie. Det er bare den som opplever talentene inni seg som har mulighet til å kjenne etter hvor sterke eller svake de er.

Det du kan gjøre i tillegg til rett å slett å kjenne etter på mage- og hjertefølelsen, er å drøfte med deg selv hvilke kvaliteter du egentlig setter pris på hos en kjæreste, og da mener jeg kvaliteter som går ut over hvilket eller hvilke kjønn vedkommende måtte ha. Er det viktig for deg at dere kan gjøre ting sammen, at dere har felles interesser? Vi du legge vekt på om dere ser noenlunde likt på viktige spørsmål i livet. Ville dere for eksempel lett blitt enige, eller ville dere begynt å klore ut øynene på hverandre i ren og skjær uenighet dersom dere vant 2 millioner i lotto og skulle finne ut hvordan pengene skulle brukes. Er det av stor betydning at din partner er omsorgsfull, nevenyttig, romantisk,humoristisk, leken, spontan, oppfinnsom?

Ofte blir vi veldig opptatte av skritt, av kjønn og kjønnsorganer. Det er selvfølgelig vel og bra, men noen ganger, og da især når en skal utvikle talentene sine i forhold til seksuell tiltrekning, er det fint å se på mer enn kjønn.

Så kan du selvfølgelig si at en mann må til for å lage barn, noe jeg utvilsomt er enig i. Spørsmålet er likevel om du trenger være gift med den mannen. Etter hvert som tillatelsen til å uttrykke som menneske på forskjellige måte har blitt større, har det også kommet til andre løsninger for foreldreskap. Jeg skal ikke her å nå gå inn på noen nærmere drøfting av moral og muligheter, bare slå fast at det talentet du måtte ha for å bli mor, kan settes ut i livet på mange måter. Barn verdsetter lykkelige foreldre, foreldre som er klare til å ta barna imot hva enten de gjør det som kjærestepar eller på annen måte.

Jeg ønsker deg lykke til med utviklingen av talentene dine.
Esben Esther

Mozon.no, 28.11.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer