Kan sende kreft i koma

Ved å sende svulster i søvn mener britiske forskere at de kan bekjempe kreft.

Publisert
Sist oppdatert

Eksperimenter med hudkreftceller har vist at de kan bli frosset inn i en permanent tilstand som stopper dem fra å deles. Selv om ikke cellene drepes vil den ukontrollerte celledelingen stoppes.

Kan gjøre forskjellDen komalignende effekten er en naturlig beskyttelse kroppen bruker for å forhindre ødelagte celler fra å utløse kreft.

Forskerne håper nå at oppdagelsen til føre til nye behandlingsmetoder for malignant melanoma, den dødeligste formen for hudkreft. Forhåpentligvis vil også andre typer kreft kunne bekjempes.

- For første gang tror jeg vi har noe som virkelig har potensiale til å gjøre en forskjell, sier Colin Goding, som ledet forskningen ved Marie Curie Research Institute, til Daily Mail.

Permanent komaHan sier videre at i løpet av 70 år eller lignende, vil vi få mutasjoner i kreftgenene hele tiden, men kanskje få kreft kun en gang. Dette fordi vi beskyttes av komatilstanden til cellene.

- Normale celler merker at noe er galt, og de setter på bremsen til celledelingen, sier Goding.

Når bremsen er satt på kan cellene aldri deles igjen. Cellene er i en permanent koma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer