Kan sjefen din nekte deg å snuse i arbeidstida?

Ikke nødvendigvis, mener både Arbeidstilsynet og flere advokater innen arbeidsrett.

FORBUDT? Kan arbeidsgiver velge å innføre et generelt snusforbud i arbeidstida? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORBUDT? Kan arbeidsgiver velge å innføre et generelt snusforbud i arbeidstida? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Stavanger kommune har de foreslått å innføre tobakksforbud for sine ansatte i arbeidstida, noe som innebærer et forbud både mot å røyke og å bruke snus.

Men kan virkelig en arbeidsgiver nekte de ansatte å bruke snus på jobb, når andre lover og regler ikke sier noe om dette?

LES OGSÅ: Kan sjefen din si deg opp? Se hva som skal til

Ikke det samme for røyking og snusing

I Tobakkskadeloven, som inkluderer det vi på folkemunne kaller røykeloven, er det kun barnehager og skoler som har et tobakksforbud som både gjelder røyking og snus. Samtidig sier loven at blant annet møterom og arbeidslokaler skal være røykfri.

Snus står det derimot ikke noe om. Da er spørsmålet: Kan arbeidsgiver nekte en arbeidstaker å bruke snus på jobb? Selv når denne personen verken jobber i skole, barnehage eller med pasienter og ikke fungerer som rollemodell?

- Det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg mener man ikke kan legge samme vurdering til grunn for innføring av forbud mot snus og mot røyk, sier KS-advokat Mårten Brandsnes Faret til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer