Kan slippe p-pillepauser

Noen ganger passer det dårlig med menstruasjonen, og mange velger å hoppe rett over på et nytt p-pillebrett. Er dette forsvarlig?

Publisert
Sist oppdatert

Kanskje kræsjer menstruasjonen med en ferie, et jobbseminar eller noe annet som gjør at det passer veldig dårlig med plagene dette medfører. Ved å begynne på et nytt p-pillebrett straks det andre er ferdig, utsetter man menstruasjonen til neste gang man er ferdig med et brett.

Kunstig menstruasjonI prinsippet kan du fortsette å ta p-piller uten pauser, da den blødningen man har ved bruk av prevensjonsmidlet er en kunstig form for menstruasjon. Den ekte menstruasjonen kommer etter en eggløsning, og det er nettopp dette p-piller stopper. Derfor er blødningen du får i forbindelse med p-pillepausen kunstig, og det er dermed ikke farlig for kroppen å hoppe over pausene.

Har du planer om å få barn i framtiden, kan det imidlertid være en risiko. Ikke alles livmor aksepterer at du hopper over pausene, og kan begynne å blø. Da forsvinner poenget med å hoppe over pausene.

Prøv deg framDet er ikke bare p-pillebrukere som kan hoppe over menstruasjonen. Kvinner som bruker NuvaRing eller P-plasteret kan også hoppe over den månedlige plagen. Gynekolog Christine Felding sier til Ekstra Bladet at hver enkelt kvinne må prøve seg fram for å finne ut hva kroppen foretrekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer