Kan stramme inn skattesøket

Arbeiderpartiet ser på mulighetene for endringer.

Offentliggjøringen av skattelistene byr på nye problemstillinger. (Illustrasjon: Per Ervland) Foto: Per Ervland
Offentliggjøringen av skattelistene byr på nye problemstillinger. (Illustrasjon: Per Ervland) Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Offentliggjøringen av skattelistene er kanskje mer omdiskutert enn noen gang. Arbeiderpartiet er fremdeles for offentliggjøring av tallene, men nå ser de på mulighetene for innstramminger.

Bakgrunnen skal være problematikken rundt skattelistenes åpenhet og mulighetene for ID-tyveri. Aftenposten skrev onsdag at Arbeiderpartiet vil gå gjennom prosedyrene ved offentliggjøring av ligningsopplysningene for å se om det er mulig å finne innstramninger, og dette bekrefter nå Arbeiderpartiet.

- Ja, det kan jeg bekrefte. Vi er løpende opptatt av å åpne for å diskutere de negative sideeffektene offentliggjøring av skattelistene kan ha, sier leder for Finanskomiteen, Torgeir Michaelsen (Ap).

Lei skattesnoking? Slik stopper du Facebook-listene

Kryssende interesser

Han understreker at Arbeiderpartiet fortsatt forsvarer offentliggjøring av skattelistene, men at nye forhold som dukker opp også må tas med i vurderingen.

- Her er det kryssende interesser. Vi må vurdere hensynet til åpenhet rundt finansieringen av velferdsstaten opp mot hensynet til personvern. Vi må finne nye løsninger ettersom teknologien utvikler seg, sier Michaelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer