Kan ta flere år før bankbyttet blir lønnsomt

Ikke bare effektiv rente som betyr noe når du skal bytte bank.

Dyrere i begynnelsen: Bytter du til en bank med høye etableringsgebyrer kan det ta flere år før bankbyttet egentlig lønner seg. Foto: PantherMedia
Dyrere i begynnelsen: Bytter du til en bank med høye etableringsgebyrer kan det ta flere år før bankbyttet egentlig lønner seg. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bytt leverandør for å få bedre priser. Det er et råd vi i DinSide, forbrukermyndighetene og andre økonomer ofte kommer med.

For du kan spare tusenvis på et par timer ved å bytte eksempelvis strøm- og forsikringsselskap. Det bidrar også til å skjerpe leverandørene, om flere kunder flytter på seg og viser at konkurranse virker.

Få bytter bank

Bankbytte sitter imidlertid langt inne for oss nordmenn. I følge Finansbarometeret for 2012, er det bare fem prosent av bankkundene som har byttet hovedbankforbindelse de siste to årene. 67 prosent har hatt samme banken i ti år eller lengre.

Hvorfor er det slik? En av grunnene er antagelig at bytte av bankforbindelse er forbundet med mer papirarbeid, og flere ting å huske på/lære seg i etterkant av byttet. Men ikke nok med det, i motsetning til mange andre leverandørbytter koster også et bankbytte som regel penger i form av etableringsgebyrer og tinglysning.

Så hvor mye lavere må egentlig renten være før det lønner seg å ta bryderiet med å bytte bank? Skarve 0,1 prosentpoeng kan faktisk være nok, men det forutsetter at du har et langt tidsperspektiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer