Strømregninger til inkasso

- Kan velte privat­økonomien til mange

Inkassobyrå påpeker imidlertid at flesteparten har robust nok økonomi til å takle sjokkprisene på strøm.

SKYTER I VÆRET: Ja, svindyre strømpriser vedvarer, og dette merkes på lommeboka til de fleste, spesielt de som allerede sliter med å få endene til å møtes. Foto: NTB
SKYTER I VÆRET: Ja, svindyre strømpriser vedvarer, og dette merkes på lommeboka til de fleste, spesielt de som allerede sliter med å få endene til å møtes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Akkurat da vi trodde de høye strømpriser ville ebbe ut, steg de kraftig igjen.

Krigen i Ukraina har nemlig vært med på å presse opp prisene både på olje og gass i Europa, det har blitt kaldere og det blåser lite på kontinentet - noe som sender strømprisene i Sør-Norge til værs.

- Norge vil trolig fortsatt eksportere mye strøm til Europa den kommende tiden. Derfor vil nok strømprisene ligge på mellom to og tre kroner gjennom sommeren i Sør-Norge. Det er det som prises inn i markedet nå, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til NTB.

Inkasso rammer helt nye folk

Geir Grindland, daglig leder i Inkassopartner, forventer at antall strømregninger som går til inkasso vil eksplodere med dagens ekstreme priser.

- Dette vil nok ramme småbarnsfamilier, de lavtlønnede og minstepensjonister, sier Grindland til DinSide og fortsetter:

- Strømregningen kommer til å velte mange flere over på inkassosiden.

- Vi merker også en økning i inkassosaker for nye personer som aldri før har vært registrert hos oss. Denne stygge utviklingen skyldes at personer som vanligvis betaler regningene sine, havner i pengeknipe. Det siste kvartalet har vi hatt en økning med over 20 prosent med inkassosaker, sier Grindland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer