Strømregninger til inkasso

- Kan velte privat­økonomien til mange

Inkassobyrå påpeker imidlertid at flesteparten har robust nok økonomi til å takle sjokkprisene på strøm.

SKYTER I VÆRET: Ja, svindyre strømpriser vedvarer, og dette merkes på lommeboka til de fleste, spesielt de som allerede sliter med å få endene til å møtes. Foto: NTB
SKYTER I VÆRET: Ja, svindyre strømpriser vedvarer, og dette merkes på lommeboka til de fleste, spesielt de som allerede sliter med å få endene til å møtes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Akkurat da vi trodde de høye strømpriser ville ebbe ut, steg de kraftig igjen.

Krigen i Ukraina har nemlig vært med på å presse opp prisene både på olje og gass i Europa, det har blitt kaldere og det blåser lite på kontinentet - noe som sender strømprisene i Sør-Norge til værs.

- Norge vil trolig fortsatt eksportere mye strøm til Europa den kommende tiden. Derfor vil nok strømprisene ligge på mellom to og tre kroner gjennom sommeren i Sør-Norge. Det er det som prises inn i markedet nå, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til NTB.

Inkasso rammer helt nye folk

Geir Grindland, daglig leder i Inkassopartner, forventer at antall strømregninger som går til inkasso vil eksplodere med dagens ekstreme priser.

- Dette vil nok ramme småbarnsfamilier, de lavtlønnede og minstepensjonister, sier Grindland til DinSide og fortsetter:

- Strømregningen kommer til å velte mange flere over på inkassosiden.

- Vi merker også en økning i inkassosaker for nye personer som aldri før har vært registrert hos oss. Denne stygge utviklingen skyldes at personer som vanligvis betaler regningene sine, havner i pengeknipe. Det siste kvartalet har vi hatt en økning med over 20 prosent med inkassosaker, sier Grindland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.