Kanel kan bekjempe soppinfeksjoner

I tillegg til å være et velsmakende krydder har kanel vært brukt som medisin i tusener av år. Blant annet kan det bekjempe infeksjon av gjærsoppen Candida albicans, som er en vanlig soppinfeksjon blant voksne kvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Moderne forskning har vist at kanel virker forebyggende mot infeksjoner, et bruksområde det har hatt i tusener av år, og i tillegg er det oppdaget flere nye medisinske fordeler ved krydderet.

I dag blir kanel brukt for å hjelpe fordøyelsen, diabetikere bruker det til å kontrollere blodsukkeret, det blir brukt for å forebygge urinveisinfeksjoner og forhindre soppinfeksjoner i skjeden, som skyldes en infeksjon av Candida albicans.

Vanlig infeksjonDenne infeksjonen er en av de vanligste grunnene til at kvinner oppsøker medisinsk hjelp. Den oppstår hvis bakteriefloraen i skjeden forstyrres, og det skjer oftest etter bruk av antibiotika som dreper deler av normalfloraen i skjeden. Når balansen i bakteriefloraen endres får gjærsoppen bedre vekstbetingelser. Bakteriefloraen endres også under graviditet, og soppinfeksjon er vanlig hos gravide.

Gjærsopp er vanligvis ikke veldig sykdomsfremkallende og heller ikke veldig smittsomt, men hos noen kan den påvirke mage-tarmsystemet, huden, neglene, munnen, bronkiene og lungene.

GjærsoppallergiNoen kvinner blir ekstremt plaget av soppen. De kan få infeksjonen tilbake med en gang etter soppkuren er avsluttet, og gå på den ene kuren etter den andre uten særlig effekt. Mange av disse kvinnene har utviklet en allergi eller intoleranse mot gjærsopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer