Kanel mot diabetes

Kanel har en effekt som likner på måten insulin fungerer i kroppen. Nå mener forskere at kanel kan helbrede diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere forskning har vist at kanel kan ha en evne til å redusere høyt blodsukker. Kanel på bakervarer og søtsaker er derfor ingen dum ide om du sliter med nedbryting av sukker i blodet.

Kur mot diabetes?Forskere ved University of California i USA har sett nærmere på krydderets egenskaper. De mener kanel både kan imitere effekten av insulin og hjelpe det naturlige insulinet til å fungere bedre.

- Evnen til å hjelpe insulinet kan være svært viktig i behandlingen av type-2 diabetes. Kanel inneholder et komponent som vi mener har potensiale til å forebygge eller kurere diabetes, sier forskeren Don Graves til webmagasinet Nutraingredients.

Effektivt molekylFor de som har med type-2 diabetes er problemet at kroppen utvikler en motstand mot insulin. Det fører til at cellene i kroppen ikke får den glukosen som de trenger for å fungere optimalt.

Forskerne konsentrerer seg nå om et bestemt molekyl i kanel som kan påvirke cellenes reaksjon på insulin.

- Mer enn 170 millioner mennesker over hele verden sliter med konsekvensene av type-2 diabetes. For mange finnes det i dag ingen effektiv form for behandling. Det er mulig at mange kan ha glede av å bruke vanlige og naturlige produkter som for eksempel kanel, mener Graves.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer