Coronaviruset

Karantene, avbestilling og hjemmekontor?

Les om alt det praktiske du trenger å vite knyttet til coronaviruset.

HJEMMEKARANTENE: Se om du kan ha krav på lønn om du må holde deg hjemme på grunn av smittefare. Foto: NTB Scanpix
HJEMMEKARANTENE: Se om du kan ha krav på lønn om du må holde deg hjemme på grunn av smittefare. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 11. mars. Covid-19, eller coronaviruset, påvirker alt fra nordmenns feriereiser til arbeidshverdag. Tirsdag 10. mars var 277 personer bekreftet smittet av viruset. Samtidig sier Folkehelseinstituttet at vi går inn i en ny fase av epidemien, der det er et økende antall smittede hvor man ikke kjenner til smittekilden. Dermed har Helsedirektoratet også oppfordret bedrifter om å innføre hjemmekontor der dette er mulig, for å redusere antallet mennesker som reiser kollektivt samtidig.

Er du usikker på hva du gjør med feriereisen, om du kan sykemeldes som følge av mulig coronasmitte eller om jobben din kan permittere deg, har vi her samlet den praktiske informasjonen du trenger rundt en rekke av problemstillingene knyttet til coronaviruset.

1. Hit skal du ikke reise

Følgende land og områder i verden er det ikke anbefalt å reise til for nordmenn:

Kina: Utenriksdepartementet (UD) fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til fastlands-Kina på grunn av effekten spredningen av coronaviruset har på samfunnet i Kina generelt. Folkehelseinstituttet råder nordmenn til ikke å reise til Hubei-provinsen, herunder Wuhan by, på grunn av utbredt smittespredning i denne provinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer