Kast deg på Hurtigruten!

Lei av å vasse rundt i regnværet på østlandet? Kast deg på Hurtigruten og opplev norskekysten. På grunn av avbestillinger har det blitt noen få ledige plasser på rundreisene i sommer. Men skynd deg, de går fort.

Publisert

Den 18. mai 1893 signerte staten og Vesteraalens Dampskibsselskab en 4-års kontrakt om ukentlig seiling mellom Trondheim og Hammerfest om sommeren, og mellom Trondheim og Tromsø om vinteren. Siden den gang har eventyret Hurtigruten vært et trofast innslag langs norskekysten, om enn ikke så hurtig lenger i forhold til andre transportmidler.

Mer enn 70 skip har vært brukt i Hurtigrutetrafikken i løpet av 100 år. Tar du hele rundreisen får du alt hva kysten kan by på. Fra det frodige til det karrige, små fiskevær og store byer, åpent hav og trange sund, og ikke minst 34 stopp underveis.

Med Hurtigruten har steder som Lofoten, Trollfjorden, Skjervøy, Hammerfest, og Nordkapp blitt tilgjengelige for deg som vil oppleve midnattsolens land fra havet. Det er ikke uten grunn at ruten kalles "verdens vakreste sjøreise".

Litt historikk...

Da dampskipet «Vesteraalen» la fra kai i Trondheim om morgenen den 2. juli 1893 med kurs for Hammerfest, innledet den en kommunikasjonsmessig revolusjon som ga kystbefolkningen og næringslivet mulighet til kontakt på en helt ny måte. Mens det før kunne ta tre uker om sommeren, og hele fem måneder om vinteren, å sende brev fra Trondheim til Hammerfest, reduserte Hurtigruten reisetiden til få dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.