- Kast eller returner!

Kavli tilbakekaller alle Snack Pack-produkter.

BAKTERIEFUNN: Kavli tilbakekaller alle varianter av Snack Pack, etter bakteriefunn. Foto: Kavli
BAKTERIEFUNN: Kavli tilbakekaller alle varianter av Snack Pack, etter bakteriefunn. Foto: Kavli Vis mer
Publisert

O. Kavli AS har fått påvist bakterien Bacillus Cereus i enkelte Snack Pack produkter og kaller derfor tilbake alle varianter av Snack Pack fra markedet.

Dette skriver Kavli i en pressemelding, og fortsetter med å si at konsumering av produktet kan gi symptomer i mage og tarm.

Forbrukere som har kjøpt de aktuelle produktene bes om å kaste dem, eller returnere produktene til butikken for refusjon.

Refusjon kan også skje gjennom kundeservice, som du kan kontakte på nett (kavli.no) eller via telefon: 800 30 338

Snack Pack jalapeño og paprika er nyheter som akkurat er lansert på markedet.

Dette er Bacillus Cereus

Ifølge Folkehelseinstituttet er Bacillus cereus er en sporedannende bakterie som oppformerer best ved temperaturer mellom 28-35 °C.

Sporedanning gjør at den overlever koking. Symptomer forårsakes av toksiner (giftstoffer) som produseres av bakterien. Bakterien er allestedsnærværende i jordsmonn og i miljøet og kan være til stede i åpne sår og narkotika. Også brukerutstyr kan være forurenset med bakterier.

Bakterien kan smitte på flere måter. «Vehikkelsmitte» gjennom inntak av kontaminerte næringsmidler. «Diarétype» særlig fra kjøtt- og grønnsakretter, melkeprodukter og desserter, for eksempel vaniljesaus. «Oppkasttype» oftest fra ris og risretter.

Bakterien smitter ikke direkte fra person til person.

Inkubasjonstida er 6-24 timer for diarétype, 1-6 timer for oppkasttype.

Diarétype kan gi magesmerter og vandig diaré. Diareen varer i inntil ett døgn. Oppkasttype kan gi brekninger og oppkast, eventuelt seinere diaré. Vanligvis mildt sykdomsbilde som varer i ett døgn eller kortere.

LIVSFARLIG: EU-test av hårfønere, krølltenger og rettetenger avslører alvorlige feil som kan forårsake elsjokk og brann. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer