Kast kiloene fra banken

Utskriftene er en utdøende rase, etter hvert som store deler av befolkningen blir nettbank-kunder. Likevel er det fortsatt mange som får tilsendt papirutskrifter fra banken sin og legger dem samvittighetsfullt i papirlageret - men hvor nødvendige er de?

Publisert
Sist oppdatert

- Alle transaksjoner er tilgjengelige i ti år pluss regnskapsåret (året vi er inne i. red. anm.) i våre arkiver, forteller informasjonsrådgiver Nicolay Bruusgaard i DnBNOR, og forklarer at dette stilles som krav til alle banker i regnskapsloven.

- Dersom opplysningene ikke lenger er tilgjengelige i nettbanken må banken kontaktes, slik at vi kan finne dem i våre systemer, fortsetter han.

Den alminnelige foreldelsesfristen på pengefordringer er 3 år. Uenigheter om en regning er betalt eller ikke oppstår særlig ved kjøp i mindre virksomheter, som ikke har profesjonell regnskapsføring og fakturering. I og med at bankene oppbevarer opplysninger om transaksjonene i hele ti år tilbake, er du sikret at dokumentasjonen kan finnes fram i tilfelle du skulle havne i en slik situasjon.

En annen sak, er jo at du kanskje liker å ha opplysningene lett tilgjengelig, slik at du selv kan finne ut av det i løpet av kort tid. For nettbank-kunder er dette ganske lett tilgjengelig, som i disse eksemplene hos DnBNOR-konsernets nettbanker:

Postbankens nettbank:Kundene finner kontoutskriften i inneværende og 12 måneder tilbake i tid bak en flipp som heter kontoutskrift. Dette er altså et valg i funksjonsmenyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer