- Kast masken på date

Vis hvem du er fra første stund, råder datingekspert.

Du blir mer interessant i datens øyne når du kaster masken, og viser hvem du er.   Foto: colourbox.com
Du blir mer interessant i datens øyne når du kaster masken, og viser hvem du er. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har blitt såret av en du var glad i, kan det være lettere sagt enn gjort å gå inn i et nytt forhold. Og for at det i det hele tatt skal skje, må det begynne med at du våger å slippe noen nært innpå deg igjen.

Les også: Slik får du kjæreste

Ifølge den populære foreleseren og radioverten Rabbi Shmuley nytter det imidlertid ikke å sitte med hendene i fanget og vente på at drømmepartneren skal dukke opp. Man må selv sette seg i førersetet, og ta kontrollen.

Ved å følge rådene nedenfor garanterer han ikke at du vil ende opp med ditt livs store kjærlighet, men han lover at oddsene dine blir bedret.

Gi av deg selv, og du vil garantert få det tilbake, mener datingeksperten.  Foto: colourbox.com
Gi av deg selv, og du vil garantert få det tilbake, mener datingeksperten. Foto: colourbox.com Vis mer

Innrøm overfor deg selv at du er ensom og trenger kjærlighet.
- Kjærlighet er løsningen på ensomheten, men svært få er villig til å innrømme at de ønsker seg en partner for å slippe ensomheten. Hvis du anser kjærlighet for å være en nødvendighet istedetfor en luksus, blir forventningene dine mer realistiske, sier han til webmd.com

Søk hjelp. Snakk med en venn, et familiemedlem eller en terapeut, og vær åpen om hva du ønsker deg i livet. Det hjelper å dele det du bærer på med andre, og du vil sannsynligvis oppleve at du ser ting i et bredere perspektiv.

Hel sårene dine. Ta et endelig oppgjør med din(e) tidligere partner(e), og legg de vonde følelsene bak deg.

Les også: Lyst på en het date?

Test kjærlighetspulsen din. Hvis du dater en du liker godt, men ikke forelsker deg, kan det være grunn til å se på hvordan du er mot andre mennesker i livet ditt. Hvis du ikke greier å gi av deg selv til andre, er det lite sansynlig at du klarer å elske en spesiell, mener Rabbi Shmuley.

Ta en pause fra datingen. Det er viktig at du er klar for å gå inn i et forhold, så ta en time-out på datingarenaen i en måned eller to. Hold en distanse til det motsatte (eventuelt samme) kjønn til du kjenner at du lengter etter lidenskap og intimitet igjen. Når du så begynner å date, prøv å holde deg til to-dater regelen, slik at alle får en fear sjanse.

Øk mulighetene dine. Prøv en date med noen du normalt ikke ville snudd deg etter på gaten. Slutt å søk etter det perfekte, og du vil kanskje få deg en overraskelse...

Bind deg først, forelsk deg senere. Noen ganger, som etter tre eller fire stevnemøter, føles det naturlig å slutte å se andre, og kun date den du har fått spesiell kontakt med. Derfra starter de virkelig store følelsene. Troskap kan bringe frem de beste kvalitetene i deg.

Les også: Høstens beste sjekkesteder

Unngå one-night-stands. Tilfeldig sex gjør deg nummen følelsesmessig, og siden det å ha sex vekker sterke impulser, kan du ende opp med å bli forvirret og sitte igjen med flere problemer enn du hadde i utgangspunktet.

Dropp personer som kaster bort tiden din. Det er liten vits i å bruke tid på å date noen som for eksempel har angst for å binde seg.

Nullstill deg. Unngå å sammenligne daten din med tidligere kjærester. Hver person er unik, og fortjener å bli verdsatt for sine personlige egenskaper.

Les også: Dating på sparebluss

Kast masken. Dropp overfladisk prat, og vis hvem du er fra første stund. Det gjør deg straks mer interessant, og inviterer samtidig daten din til å gjøre det samme.

Bli en kjærlighetsmisjonær.Jo mer du gir av deg selv, dess mer vil du få tilbake, påpeker Rabbi Shmuley.

Kilde: Webmd.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer