Kastanje mot hovne ben

Flere studier viser at ekstrakt av hestekastanjefrø både forebygger og lindrer plager som følge av utilstrekkelig blodsirkulasjon i bena.

Publisert
Sist oppdatert

Ekstrakt av hestekastanje (Aesculus hippocastanum ) har vært brukt i folkemedisinen mot hovne, trøtte, slitne og urolige ben siden lang tid tilbake. Ekstraktet styrker veneveggene slik at blodsirkulasjonen bedres. Åreklaffene og muskelpumpen i venene fungerer da bedre, og blodet i beina blir ført raskere tilbake til hjertet. Ekstraktet forhindrer stagnasjon av blodsirkulasjonen i venene i bena.

I 2001 ble det første naturlegemiddelet av hestekastanjefrø godkjent av Statens legemiddelverk i Norge.

Flere studier viser at hestekastanjefrø både forebygger og lindrer plager som følge av utilstrekkelig blodsirkulasjon i bena. En av studiene er publisert i det britiske legetidsskriftet The Lancet. Denne viser at ekstrakt fra hestekastanjefrø virker like bra som kompresjonsstrømper. I denne studien målte forskerne graden av hevelse nederst i leggene.

Hestekastanje bør ikke benyttes av personer med svekket nyre- eller leverfunksjon. Lege bør kontaktes hvis symptomene varer over lengre tid eller forverres etter at behandlingen er påbegynt.

Gravide og ammende bør ikke bruke preparatet da det ikke foreligger tilstrekkelig dokumentasjon på bruk til gravide eller ammende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer