Kaster ubrukte gjenstander

Originalemballasjen er intakt når folket kaster panel, lamper og skjorter.

Kaster ubrukte gjenstander
Publisert
Sist oppdatert

- Avfallet stammer spesielt fra oppussing. Mye av avfallet kommer også fordi folk flytter. Når folk flytter kaster de alt mulig som kan være inne i et hus.

Vi har tatt en prat med Øivind Brevik, avdelingsdirektør for driftsavdelingen i renovasjonsetaten i Oslo kommune. Hundre mennesker jobber under Berivik, og det burde vel si noe om søppelmengden i Oslo.

Hvordan blir du kvitt søpla, og hva koster det?

Det er ikke slik at alle sakene som kastes er ubrukelige, slitte og ødelagte. Spesielt når folk pusser opp blir det kastet mye hvitevarer som fremdeles fungerer.

- Hvitevarer ser vi mye til, og det er ikke alltid det er ødelagt heller. Noen ganger har det bare feil farge eller størrelse, eller så vil eieren ha nytt kjøleskap med isbitmaskin, da leveres det gamle kjøleskapet til gjenvinning.

Kan man bare dra på fyllinga og ta med seg andres gamle kjøleskap? - På Grefsen og delvis på Smestad kan folk ta med seg det andre har kastet. På de andre gjenvinningsstasjonene er det rett og slett ikke kapasitet på grunn av køproblematikk.

Les også: Plastposer er bedre enn papirposer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer