Kaster ut mødre og nyfødte

Etter to døgn kastes mødre og nyfødte ut av St. Olavs Hospital og flere andre sykehus. - Betenkelig og uheldig, mener Jordmorforeningen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

48 timer etter fødselen må nå mor og barn takke for seg og reise fra St. Olavs Hospital, skriver Dagens Medisin.

Hittil har de fått ligge i minimum tre døgn, men nå stenges syv av 28 senger for å spare penger. Derfor må kvinnene raskere ut for å gjøre plass til nye fødende. På sykehusets hjemmesider forsvarer konstituert seksjonsoverlege Oddbjørn J. Bolås tiltaket.

- Det fins neppe holdepunkter for å si at redusert liggetid medfører konsekvenser som kvalifiserer for begrepet faglig uforsvarlighet.

Førstegangsfødende får imidlertid være på sykehuset tolv ekstra timer,

Skriker babyen døgnet rundt? Her får du gode råd mot spedbarnskolikk:

- Tryggest hjemmeVed Universitetssykehuset i Bergen har nybakte mødre siden 1995 dratt hjem etter to døgn. Sykehuset har bare gode erfaringer med ordningen, ifølge klinikksjef ved Kvinneklinikken, Britt Eide.

- Kvinner som har hatt en normal fødsel og har friske barn som tar brystet, trenger ikke ligge på sykehus. Internasjonalt blir det sett på som et gode å reise hjem tidlig, og kvinner flest føler seg tryggest i sine egne omgivelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer