Kastet opp og gråt før jobb

Cecilie (39) gikk til sak mot arbeidsgiver, og vant.

Erik Råd Herlofsen forklarer hvordan man beviser at trakassering eller mobbing har funnet sted.  Foto: Senter for seniorpolitikk
Erik Råd Herlofsen forklarer hvordan man beviser at trakassering eller mobbing har funnet sted. Foto: Senter for seniorpolitikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan ikke legge skjul på at det har skapt en frykt og redsel for autoriteter. Denne saken har dessuten ødelagt en del av selvbildet mitt, og det har igjen skapt usikkerhet. For meg er det viktig nå å få lagt det bak meg, slik at jeg kan komme videre i livet mitt og tilbake i arbeid igjen. Jeg håper derfor at dommen ikke blir anket, sier Cecilie Storbakk til DinSide.

Storbakk gikk til sak mot Skedsmo kommune fordi hun, etter å ha varslet kommunens ledelse om kritikkverdige forhold, ble trakassert og mobbet på arbeidsplassen på sosialkontoret i Skedsmo kommune. Hun ble tilkjent 350.000 kroner i erstatning, pluss saksomkostninger på 375.000 kroner. Til sammen 725.000 kroner.

Hva er det egentlig som har skjedd?

- Ledelsen har blant annet skjelt ut ansatte i full offentlighet, de har hatt et kroppsspråk som ikke har vært bra, og oversett ansatte som ikke har vært "inne i varmen", spesielt når ansatte har ytret sine meninger. Lederne har kommet med spydige kommentarer og forlatt møter i affekt. "Dere skal få ta del i ting når avgjørelser er tatt" uttalte lederne, og de ansatte ble ikke tatt med på beslutninger og prosesser, sier Storbakk til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.