Kaupthing Bank avvikles

Nå er Kaupthing Bank historie i Norge.

Slapp av! Du får pengene dine, men det kan ta litt tid. Foto: Colourbox.com
Slapp av! Du får pengene dine, men det kan ta litt tid. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du kunde i Kaupthing bank? Nå må du se på alternative løsninger.

Den norske filial av Kaupthing Bank er i henhold til Kredittilsynets vurdering ikke i stand til å tilbakebetale innskudd. Virksomheten i Norge er under avvikling, skriver Bankenes sikringsfond i en fersk pressemelding.

Bankenes sikringsfond vil understreke at den norske filialen av Kaupthing er dekket av den norske innskuddsgarantiordningen. Det innebærer at innskudd inntil 2 millioner kroner per innskyter, inklusive renter, vil bli tilbakebetalt. Det inkluderer også den del av innskuddet som er dekket av den islandske innskuddsgarantien, men som norske myndigheter har sagt seg villig til å forskuttere og om nødvendig dekke. Det vil ikke bli beregnet renter etter 8. oktober.

I går skrev vi om Øyvind Idsø som overførte pengene i siste sekund. Siden har han ikke hatt tilgang til nettbanken.

Får ikke brukt kortet

Dagens pressemelding kom neppe som noen overraskelse på de norske Kaupthing-kundene. I går stengte nettbanken og tillot verken uttak eller andre transaksjoner. I dag er det denne meldingen som møter kundene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer