Kaupthing-kunder dårligere sikret?

Islandske Kaupthing Bank har feilinformert sine kunder.

Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene til Kaupthing Bank stod det frem til i forrige uke at Kaupthing Bank er medlem av Bankenes Sikringsfond, og våre kunder er derfor sikret på samme måte som i andre norske banker.

Banksikringsfondet garanterer for innskudd på inntil to millioner kroner, dersom medlemsbanken ikke kan gjøre opp for seg.

Er pengene dine sikre i banken?

Stemte ikke

Sikringsfondet garanterer imidlertid bare for den delen av innskuddene i Kaupthing som overstiger 20.000 euro. Det tilsvarer om lag 160.000 kroner. Det er nemlig det islandske Banksikringsfondet som skal dekke de første 20.000 euro dersom det går galt. De som har mindre enn 160.000 kroner i banken, vil derfor kun dekkes av den islandske innskuddsgarantien. Det skriver e24.no.

Direktør i Kaupthing, Inger Lise Egeland, beklager at banken har gitt feilaktig inntrykk av innskuddsordningen.

- Vi burde absolutt ha formulert dette på en annen måte, og det legger vi oss flate for. Dette skal endres så fort det lar seg gjøre, sier Egeland til e24.no, og legger til:

- Jeg ser helt klart at det som står på våre hjemmesider ikke er helt dekkende. Likevel vil jeg understreke at dette ikke har vært gjort bevisst fra vår side. Dette er en glipp, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer