Kaviar dobbelt så dyrt som indrefilet

Å kjøpe smått koster flesk.

Hvor mye får du egentlig for pengene når du handler? Det er lett å la seg lure. Foto: Per Ervland
Hvor mye får du egentlig for pengene når du handler? Det er lett å la seg lure. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagligvareprodusentene pakker inn varene i små og store forpakninger for å tilfredsstille flest mulig kunder. At smått er dyrere, er ingen overraskelse, men Forbrukerrådet har også avdekket det motsatte. I noen tilfeller betaler du mer per kilo om du kjøper stort.

Det er kjent for de fleste at store pakninger som regel gir mer for pengene, mens små praktiske forpakninger gjerne ikke er like lønnsomt. Men er du klar over at kiloprisen på de minste kaviartubene er like høy som prisen for to kilo indrefilet av svin?

Forbrukerrådet har avdekket at de små dagligvarene ikke bare var litt dyrere, men i mange tilfeller var ekstremt mye dyrere. Samtidig kan du bli lurt til å tro du handler billig hvis du handler i store kvanta.

Her bryter matbutikkene loven

Her blir smått veldig dyrt:

Handler du porsjonspakninger med kaviar, betaler du altså 315 kroner per kilo. For den prisen får du to kilo indrefilet av svin i den samme butikken.

Vi bruker 13.286 kroner på brus og godteri - per person!

Bakvendtland?

Men så kommer kanskje de mest interessante funnene, nemlig pakningene der store kvanta viser seg å koste mer - per kilo. Hvis du for eksempel skal kjøpe Idun ketsjup på ICA, bør du holde tunga rett i munnen. Den lille flasken på 540 gram koster 22,04 kroner per kilo. Den store familieflasken på 870 gram koster derimot 28,16 kroner per kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer