KGB-kur mot fyllesyke lanseres i Norge

Et pulver utviklet av KGB for hemmelige agenter som ville unngå fyllesyke blir snart lansert i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Under den kalde krigen brukte spionene pulveret for å unngå og bli helt slått ut etter en tur på byen, der de hadde forsøkt å skjenke en informant for å få opplysninger.

Nå er dette hemmelige våpenet på vei til Norge. Importøren sier til Mozon at de håper å ha det tilgjengelig i løpet av to uker, så snart merkingen er godkjent av Mattilsynet.

Et russisk-amerikansk-norsk firma med navnet SOS - som står for Spirit of Sobriety - skal lansere kosttilskuddet i Norge, Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Island, England og Skottland. Over 1,5 millioner pakker er allerede sendt til Sverige.

Pulveret hindrer ikke at du blir full. Det er meningen at det skal redusere symptomer på fyllesyke, som kvalme, energimangel og hodepine. Det skal tas når man er ferdig med å drikke, men før man legger seg.

Kosttilskuddet skal markedsføres med navnet ”K.G.B.” eller ”Key 2 Getting Better”.

Det er utviklet ved St. Petersburg's Military Medical Academy, men ingen av de ansatte ved forskningsinstitusjonen vil snakke med St. Petersburg Times om kosttilskuddet.

- K.G.B. er et hundre prosent naturlig kosttilskudd som beskytter (mot fyllesyke) ved å redusere nivået av acetaldehyd i blodet. Acetaldehyd er et giftig stoff som bygges opp i kroppen når du drikker alkohol, sier Kurt Sahl, en av partnerne i SOS til St. Petersburg Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer