Khat gir bedre fruktbarhet

Det narkotiske middelet khat kan ha en positiv effekt på menns fruktbarhet. Ved å tygge khat blir sædcellene raskere voksne og i langt bedre form.

Publisert
Sist oppdatert

Khat er en forbudt plante i Norge på grunn av de oppkvikkende effektene man kan få av å tygge bladene. Men i Midt-østen og østlige deler av Afrika er planten både fullt lovlig og et populært styrkemiddel for lange arbeidsdager.

Og bruken av khat handler ikke bare om å komme seg gjennom en hard arbeidsdag. Planten antas også å være et kraftig afrodisiak som vil gi menn en bedre ereksjon og mer seksuell utholdenhet.

Om mus og mennOm khat kan gi en bedre seksualitet er ennå et ubesvart spørsmål for de fleste forskere. Men nå er det i alle fall bevist at planten kan ha en positiv effekt på sædkvaliteten til menn og øke deres fruktbarhet.

De britiske forskerne ved Centre for Reproduction, Endocrinology and Diabetes på King's College i London har undersøkt hva som skjer når sædceller fra mus og mennesker blir påvirket av virkestoffene i khat.

Deres konklusjon er at planten kan gi cellene en raskere modning og bedre utholdenhet. I tillegg hjelper stoffene på en prosess som gjør sædcellene kjemisk bedre egnet til å trenge gjennom det ytterste laget av en eggcelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer