KID-konkurransen: Foreløpig rapport

Tjuefem sifre, hvorav hele atten nuller! Løkenhavna huseierforening ligger foreløpig helt i tet i konkurransen vår, i kategorien verste KID-nummer, mens Stavanger Aftenblad så langt er best i klassen. Finnes det noen verre eller bedre der ute?

Publisert

Flere lesere har sendt inn Løkenhavna huseierforenings KID-nummere, og ligger dermed foreløpig fremst i kampen om vinnerpremier i kategorien "verst". Skulle juryen bli nødt til å velge hvilket av dem som er aller verst:

0000000009005400001001021 eller 0000000008005400001002088

ville det by på betydelige problemer.

Felles for dem er omfanget på 25 sifre, hvorav 18 nuller, og den utmattende oppstarten med hele ni nuller! Hvor mange betalingstransaksjoner tenker foreningen seg egentlig å motta i fremtiden?

De to innsenderne stiller i hvert fall uten tvil sterkt. Hvis det ikke finnes noen enda verre der ute, da. Konkurransen pågår fortsatt, så send inn dine mest gruoppvekkende bidrag!

Mange syndere

Du vil neppe finne enda lengre KID-nummere enn 25 sifre i bunkene dine. Det har Bankenes Betalingssentral (BBS) gudskjelov forhindret.

– Vi har satt et tak på 25 sifre, flere enn det tillates rett og slett ikke, sier informasjonsmedarbeider Christian Lund i BBS.

Lund forteller at grunnen til at KID-numrene blir så lange, ligger hos leverandørene av regnskapssystemer til bedriftene. Disse har hver sin måte å legge inn kundedata på i systemene. Og noen foretrekker altså korte, andre lange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer