Kinas rikeste er 26 år

1981-modellen er verdt nesten 90 milliarder norske kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Yang Huiyan heter kvinnen, som bare på sine 26 år har klart å skrape sammen aksjer og verdier for over 16 milliarder amerikanske dollar.

Det skriver den svenske næringslivsavisen E24.se.

Milliardær på dagen

Huiyan eier majoriteten av aksjene i selskapet Country Garden Holdings - aksjer hun stort sett har arvet av faren sin, Yang Guoqiang. Da selskapet ble introdusert i Hong Kong i april, ble Huiyan milliardær på dagen, og siden da har verdien bare steget, skriver E24.se.

Og selv om millliardæren har hatt hellet på sin side, er det ikke slik at familien ikke har slitt for pengene. Faren skal ha vært svært fattig da han var ung, og skal ikke engang hatt mulighet til å kjøpe nye klær før han nådde voksen alder.

Dette betyr Kina-effekten for deg

Country Garden Holdings er et eidendomsutviklings-selskap. Voldsom utbygging i Kinas byer gjør det svært gunstig å ha aksjer i blant annet slike foretak. Og det har Huiyan merket seg, for å si det mildt.

Kina har passert Tyskland som verdens tredje største økonomi

Kilde: E24.se

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer