Salmonella:

Kinderegg tilbakekalles

Mistanke om sammenheng med et pågående salmonella-utbrudd.

TREKKES TILBAKE: Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Nå trekkes de også i Norge. Foto: Victoria Jones/PA/NTB
TREKKES TILBAKE: Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Nå trekkes de også i Norge. Foto: Victoria Jones/PA/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjokoladeprodusenten Ferrero tilbakekaller flere partier med «Kinder Surprise»-egg i Norge.

Det gjør de dagen etter flere europeiske land tok samme beslutning.

Mattilsynet har tatt avgjørelsen om å trekke Ferreros Kinderegg og andre Kinder-produkter fra det norske markedet.

Tilbaketrekkingen gjelder Kinder Surprise, både enkle og i 3-pakning, Kinder Mini eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons.

Årsaken er mistanke om sammenheng med et pågående salmonella-utbrudd i flere europeiske land, skriver tilsynet i en pressemelding onsdag.

- Kast produktene

Forbrukere som har kjøpt produktene, oppfordres til å kaste produktet eller levere det tilbake i butikken.

- I Norge er det påvist smitte hos én person. Vedkommende ble syk i slutten av februar og var smittet med samme variant som ble påvist i utbruddet i Storbritannia, sa seniorrådgiver Heidi Lange i FHI i en pressemelding tirsdag.

Undersøkelser har vist en sammenheng mellom salmonellaforgiftningen over hele Europa med Kinderegg. Foreløpig er det registrert 126 tilfeller.

Det seg at utbruddet av mage-tarmbakterien kommer fra én bestemt fabrikk, melder Aftonbladet. Det fører til at flere land har blitt nødt til å tilbakekalle kinderegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer