Kineseren må vekk

Fazer vil fjerne kineseren fra Kina Snacks-pakken etter massiv rasisme-kritikk i Sverige.

GODTERI-KRITIKK: Kina snacks har fått hard kritikk i Sverige. Nå vil Fazer endre emballasjen, også i Norge. Foto: Kristin Sørdal
GODTERI-KRITIKK: Kina snacks har fått hard kritikk i Sverige. Nå vil Fazer endre emballasjen, også i Norge. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige har den skjev-øyde kineseren på Kina snacks fått massiv kritikk den siste uken.

Stormen kom etter at den svenske journalisten Patrick Lundberg kalte forpakningen rasistisk i en kronikk i Helsingborgs Dagblad.

    – Se bara på Fazers Kina-godis, vars förpackning pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla. Inte ett dugg bättre än Nogger black, glassen som gav upphov till ramaskri och fick dras tillbaka, skriver Lundberg i kronikken.

Dette har ført til en heftig debatt, og mange har tatt kontakt med Fazer angående emballasjen.

Som følge av kritikken, vil Fazer nå endre utseendet på emballasjen.

Vil endre emballasjen

– Fazer kommer til å se over forpakningen på produktet Kina ettersom vi har fått synspunkter på den og ikke vil at våre kunder skal oppleve den negativt, sier Sofia Liljefors Edlund, kommunikasjonsdirektør for Fazer i Sverige, til DinSide.

En endring av emballasjen vil også komme på produktet i Norge. – Forpakningen er den samme i alle land. Vi vet ennå ikke når endringen av forpakningen kommer til å skje, vi påbegynner arbeidet nå, sier Liljefors Edlund videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer