Kiwi - også mot blodpropp

Norske forskere vekker oppmerksomhet internasjonalt med forskning som viser at kiwi kan være en effektiv medisin mot blodpropp.

Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede opplest og vedtatt at det er en god ide å spise kiwi. Frukten er blant annet full av vitamin C og antioksidanter som er bra for kroppen din.

Forsker på fruktMen kiwi er ikke bare godsaker for immunforsvaret. Nå mener forskere ved Universitetet i Oslo at frukten kan redusere risikoen for blodpropp og redusere mengdene av usunt fett i blodet.

Årsaken ser ut til å være at frukten gjør blodet tynnere og dermed mindre villig til å danne klumper. Denne effekten kan sammenliknes med effekten av aspirin, som brukes daglig av mange som sliter med hjerte- og karsykdommer.

- Blodfortynnende midler som aspirin har vist seg å redusere risikoen for infarkt, slag og dødsfall på grunn av hjerteproblemer. Kiwi inneholder noe som gir den samme effekten i blodet. Men vi trenger mer forskning før vi kan si noe sikkert om akkurat hva dette stoffet er, forteller forskningsleder Asim Duttaroy i følge helsenettstedet Nutraingredients.

Tre om dagenDe norske forskerne fant ut at to til tre kiwi om dagen over en måned, ga en tydelig positiv effekt på blodet. Forskerne kunne også konstatere at frukten ikke hadde noen negativ effekt på nivåene av kolesterol i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer