Kiwi kutter prisen på økologiske varer

120 matvarer skal bli billigere.

Fra og med mandag 22. oktober kutter dagligvarekjeden Kiwi matmomsen på sine økologiske varer. Foto: COLOURBOX.COM
Fra og med mandag 22. oktober kutter dagligvarekjeden Kiwi matmomsen på sine økologiske varer. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kunne dagligvarekjeden Kiwi varsle at de kutter prisene tilsvarende matmomsen på sine økologiske varer.

Kutter prisen på 120 matvarer

Kiwi har fram til i dag kuttet prisen tilsvarende moms på frukt og grønt, og på nøkkelhullmerkede varer. Nå er det altså de økologiske varene som står for tur.

Ifølge en pressemelding fra dagligvarekjeden er prisreduksjonen tilsvarende matmomsen på 15 prosent, og gjelder alle varer merket med Debio-symbolet, uansett varekategori.

Totalt skal dette gjelde i overkant av 120 ulike økologiske produkter.

- Vi ønsker igjen å vise politikerne at momskutt er et svært effektivt virkemiddel, og håper politikerne følger opp. Handelen kan ikke gjøre dette alene, men vi kan gå foran med et godt eksempel, og så er det opp til politikerne å gjennomføre dette politisk, sier Jan Paul Bjørkøy, administrerende direktør i KIWI Norge.

I pressemeldingen viser de til at regjeringen ønsker økt forbruk av økologisk mat, og har satt et mål om 15 prosent økologisk landbruk og matforbruk innen 2020.

Les også: Her kan du selv slå inn varene

Men gjør det at Kiwi blir billigst?

Da gjenstår det å se om Kiwi blir billigere enn de andre kjedene på de økologiske varene. For til tross for såkalt momskutt på både nøkkelhullvarer og frukt og grønt, var det ikke Kiwi som stakk av med seieren i DinSides pristest av dagligvarer fra tidligere i høst.

Samtidig var det Coop-kundene som betalte minst for vår familievennlige handlekurv, når man tok med Coop-kundenes rabatt. I Kiwi, hvor man får rabatt ved bruk av Trumf-kort, var ikke billigere enn verken Coop med rabatt, eller Rema 1000 uten noen form for medlemsbonus.

Også Coop er blant kjedene som har satt ned priser på økologiske varer de siste årene. De reklamerer blant annet med lik pris på økologisk og vanlig frukt og grønt.

Les også: Her er det dyrest, bortsett fra på mandager!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer