Kiwi med eget bleiekort for voksne

– Men vil vi egentlig ha noe oppstyr når vi kjøper tamponger eller inkontinentsbind?

KIWI gir hver fjerde pakke med tamponger, bind, truseinnlegg og inkontinensbind gratis. Er det Norges flaueste rabattavtale? Foto: Per Ervland
KIWI gir hver fjerde pakke med tamponger, bind, truseinnlegg og inkontinensbind gratis. Er det Norges flaueste rabattavtale? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KIWI har i lengre tid hatt bleieavtalen for babyer, der man får hver fjerde bleiepakke gratis. Dette tilbudet ble tidligere i år utvidet til også å gjelde for bind, tamponger, truseinnlegg og inkontinentsbind.

Men det kan da ikke være et marked for mensenkort?? Eller B&T-kortet som KIWI litt mer diskret har valgt å kalle det?

– Jo, tvert i mot, sier butikkjeden.

Ikke flaut

KIWI forteller at dette var en naturlig videreføring av bleieavtalen. De satser spesielt på å skape lojalitet til kvinner, fordi det er kvinner som står for størsteparten av dagligvareinnkjøp i norske hjem.

– Noen synes kanskje det var litt flaut i begynnelsen, men det går over etterhvert. Det er da helt naturlig. Nå er det verken flaut for kunden å be om kort – eller få spørsmål om hun vil ha, sier Jan Paul Bjørkøy, leder for KIWI-kjeden.

KIWI sier at rabattavtalen brukes flittig og at kundene er fornøyd.

– Spesielt de som har flere døtre setter pris på avtalen. Det kan fort bli dyrt når det er mange i husholdningen som har bruk for bind og tamponger, sier Bjørkøy.

Men selv om de fleste synes opplegget er kleint, har kanskje nordmenn – eller kvinner i dette tilfellet – større problemer med å la en rabatt stå ubrukt. På forum der debatten om rabatten går friskt sies det følgende:

Uten at det har veldig stor innvirkning på økonomien, skjønner jeg ikke helt motstanden. Om det er slik at man ikke vil ha fokus på bind- eller tampongkjøp; tror man at pakkene er usynlig i kassen dersom de IKKE spør om kort? Så lenge det kjøpes, synes jeg det er helt fint med rabatter. Jeg vedder på at dersom menn hadde hatt mens, hadde bind kommet gratis på blå resept.

Les også: Med dette kortet får du de aller billigste dagligvarene

Ikke alle er overbevist

Kommentarer fra nettforumene viser imidlertid mest skepsis til KIWIs nyeste rabattavtale. Både på egne og kasserernes vegne. Men blygheten gir seg kanskje etter hvert for skeptikerne også.

Herlighet. Nei, kjøper jeg bind eller tampong i butikken vil jeg helst oppleve minst mulig fuss rundt det. Ikke en 18 år gammel nabo som spør om jeg har tampongkort.

Jeg er ikke den som normalt snakker høyt om at jeg har mensen. Jeg liker ikke det, og har heller ikke noe behov for å snakke med dem på KIWI om det.

Jeg har allerede plaget en rødmende, svett tenåringsgutt med bindkjøp og påfølgende påtvunget bleiekort-forespørsel. Stakkars, han sleit.

Det neste er vel kondomkort da? – Og dette minner meg jo veldig om min første kjæreste som jeg sendte ut for å kjøpe kondomer. Han var dritnervøs og dama i kassa hadde sett litt rart på ham. Da han kom ut i bilen oppdaget han at han hadde kjøpt tampax!

Ja, så gi meg det kortet da! Foto: Per Ervland
Ja, så gi meg det kortet da! Foto: Per Ervland Vis mer


Del humørsvingningene

Foruten om å tilby rabatt på bind, tamponger og inkontinens bleier – står Kiwi bak kampanjen mittlynne.no hvor du kan dele dine humørsvingninger med dine Facebook-venner. Vi i DinSide har til gode å se at noen har delt resultatet av "analysen" i nyhetsstrømmen.

Et sted går tydeligvis grensen. Syklusen din og eventuelle tilhørende humørsvingninger får være en sak mellom deg og – vel, kassereren på KIWI.

Les også: Kiwi kutter "momsen" igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer