Kjærlighet til salgs

Valentine, Halloween, jul, bursdager, farsdag, morsdag, fastelaven, påske og konfirmasjon - handelsstanden benytter enhver anledning til å få oss til å bruke mer penger.

Publisert
Sist oppdatert

Tar det aldri slutt? Nei, ikke så lenge handelsstanden har dollar-, euro- og kronetegn i øynene.

Den ene festen tar den andre, og noen ganger skulle man faktisk tro at julen varer helt til påske. Eller året rundt, for den saks skyld.

Hjerter til salgs

I dag er det morsdag, mens mandagen er Valentine's Day, eller den store kjærestefesten.

For du skal vel kjøpe et dusin røde roser til din kjære på vei hjem, ikke sant. Eller sende et flott kort? Eller invitere henne på en romantisk restaurant?

Og da er det helt sikkert ikke bare kjæresten som blir glad - også gullsmeden, blomsterhandleren og restauranteieren ønsker din hjertelige hilsen velkommen.

Først hadde vi jul, nyttår, påske, fastelavn, 17. mai, pinse, morsdag, farsdag og Sankthansaften.

Norge i rødt, rosa og oransje

Etter hvert har disse dagene eller feriene blitt enda større kjøpefester - før i tiden var små oppmerksomheter nok. Nå vil vi ha store, fine og dyre ting. Og gjerne masse god og dyr mat og drikke.

Etter hvert har vi også fått Halloween og Valentine's Day. Til Halloween er interiøret i butikkene oransje, og i disse Valentine-tider finner du bare røde og rosa ballonger - og alt - fra vesker og strømper til blomster og skjorter er - naturligvis - rødt og rosa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer