Kjærlighet til salgs

Valentine, Halloween, jul, bursdager, farsdag, morsdag, fastelavn, påske og konfirmasjon - handelsstanden benytter enhver anledning til å få oss til å bruke mer penger.

Publisert
Sist oppdatert

Tar det aldri slutt? Nei, ikke så lenge handelsstanden har dollar-, euro- og kronetegn i øynene.

En hjertelig fest?
En hjertelig fest? Vis mer

Den ene festen tar den andre, og noen ganger skulle man faktisk tro at julen varer helt til påske. Eller året rundt, for den saks skyld.

Hjerter til salgs

I dag er det Valentine's Day, den store kjærestefesten. For du skal vel kjøpe et dusin røde roser til din kjære på vei hjem, ikke sant. Eller sende et flott kort? Eller invitere henne på en romantisk restaurant?

Og da er det helt sikkert ikke bare kjæresten som blir glad - også gullsmeden, blomsterhandleren og restauranteieren ønsker din hjertelige hilsen velkommen.

Kjøpefester

Liker du alle kjøpefestene, eller er det blitt for mye av de gode? (Avsluttet)
Det er for mye(69%) 97
Det er hyggelig med slike merkedager(23%) 32
Vet ikke(8%) 11
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Først hadde vi jul, nyttår, påske, fastelavn, 17. mai, pinse, morsdag, farsdag og Sankthansaften.

Norge i rødt, rosa og oransje

Etter hvert har disse dagene eller feriene blitt enda større kjøpefester - før i tiden var små oppmerksomheter nok. Nå vil vi ha store, fine og dyre ting. Og gjerne masse god og dyr mat og drikke.

Etter hvert har vi også fått Halloween og Valentine's Day. Til Halloween er interiøret i butikkene oransje, og i disse Valentine-tider finner du bare røde og rosa ballonger - og alt - fra vesker og strømper til blomster og skjorter er - naturligvis - rødt og rosa.

Og skulle du gå i fellen selv, kan du få tips hos DinSide Reise på hva du kan kjøpe og finne på denne dagen.

Blåøyde

Men også januarsalget, sommersalget, vinterferien, høstferien og sommerferien skal innbyde oss forbrukere til å bruke litt (eller mye) ekstra penger. For ikke å snakke om OL, VM og diverse kulturarrangementer.

Tenk bare på kronprinsbryllupet og de festlig dekorerte butikkene. Var det for våre blå øynes skyld? Mon tro handelsstanden i Trondheim ikke også var fornøyd med prinsessebryllupet i mai i fjor.

Så man kan jo spørre seg selv om vi virkelig ønsker alle disse festdagene, eller om vi bare er fanget i et nett av merkedager som vi ikke unnslipper?

For barna maser, kjæresten maser, mamma blir lei hvis du glemmer morsdag - og pappa gir blaffen.

Fra det ville vesten

Men hvor kommer alle disse festdagene fra? Det veldige USA, naturligvis. Storforbrukernes mekka. Det ville vesten.

Det er amerikanerne som har oppfunnet de fleste dagene - og vi har villig tatt mot. Det er jo alltid hyggelig å ha noe å feire. Ikke minst hvis man kan tjene penger på det.

Og hva blir det neste? Kjæledyrenes dag? Eller bestemors og bestefars dag? Kanskje den amerikanske "Thanksgiving's Day"? Handelsstanden har uten tvil mer godteri i sekken til oss i årene som kommer.

Det er bare å lene seg tilbake - og forbruke.

Gledelig Valentine, forresten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer