Kjærlighet ved første blikk finnes

Det er ikke bare en myte for uhelbredelige romantikere, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Lesernes kjærlighetshistorier: [Har du opplevd kjærlighet ved første blikk?]

Folk bestemmer hvordan forhold de vil ha med andre i løpet av få minutter, viser forskning publisrt i tidsskriftet Journal of Social and Personal Relationships.

Forskere fra Ohio State University arrangerte møter mellom 164 studenter av samme kjønn - men sier resultatene også er gyldige for kjærlighetsforhold, melder BBC.

Medforfatter av studien, Artemio Ramirez, sier dette tyder på at speed dating er en god løsning for folk som ikke vil kaste bort tiden.

- Det er nesten som en selvoppfyllende spådom. Vi tipper raskt hva slags forhold vi kan ha til en person vi møter, og det fører til at vi legger mer eller mindre innsats inn i å utvikle forholdet.

- Hvis jeg tror at jeg kan ha et vennskap med en jeg møter vil jeg kommunisere mer, fortelle mer om meg selv og gjøre flere ting som kan være med på å utvikle forholdet.

- Hvis jeg har en mer negativ spådom om et fremtidig forhold vil jeg kommunisere mindre og gjøre det vanskeligere for forholdet å utvikle seg.

Professor Ramirez, som gjorde forskningen sammen med Michael Sunnafrank fra University of Minnesota, sier resultatene går imot tidligere oppfatninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer