Kjærlighetssorg kan være livsfarlig

Eksperter sier det kan være en alvorlig diagnose.

Publisert
Sist oppdatert

Kjærlighetssorg kan være livsfarlig og bør tas mer alvorlig som diagnose, sier helseeksperter under en uke før Valentines Day.

Psykiater Frank Tallis i London er blant ekspertene som etterlyser større åpenhet om ”sykdommen” i en rapport publisert i det medisinske tidsskriftet The Psychologist.

Han sier ifølge BBC at mange blir ”ustabile av forelskelse, eller lider fordi kjærligheten ikke blir gjengjeldt”. Han legger til at få studier spesifikt har undersøkt effektene av kjærlighetssorg.

Psykisk utslittProfessor Alex Gardner, psykiater i Glasgow, er enig i at leger bør vite at kjærlighetssorg er en mulig diagnose.

- Folk kan dø av et knust hjerte. Man havner i en håpløs og fortvilet situasjon, sier han.

- Kjærlighet kan lede til ekstrem psykisk utmattelse, og i alvorlige tilfeller føre til at noen vil forsøke å ta sitt eget liv.

Symptomene på kjærlighet kan inkludere manier som opphøyet humør og økt selvtillit, eller depresjon som synliggjøres ved søvnløshet og gråt.

Aspekter av tvangslidelser kan også finnes hos personer som lider av kjærlighetssorg, som ”dype tanker” og konstant sjekking av e-post og tekstmeldinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.