Kjærlighetssvindel

Du har antakelig hørt det før, men det går likevel ikke inn.

Publisert
Sist oppdatert

Du bør ikke sende penger til ukjente personer i utlandet, skriver sosiolog og prosjektleder Ingvild Sommer, på sjekkenettstedet Q500, i en kronikk i Dagbladet i dag.

"My name is Natasha. I would like to get acquainted with you. I have considered your structure, and it seems to me, that you that the man which I search. I search for the man for serious attitudes. You search too most? I yes, give with you we shall get acquainted."

Derfor virker Nigeria-brevene

Natasha

Er du mann med profil på et norsk sjekkenettsted, er sannsynligheten for at du har mottatt en melding som ligner "Natashas." Den kjærlighetssøkende Natasha har nemlig sendt den samme meldingen til flere hundre menn.

Sommer sier at norske menn blir kontaktet av svindlere som gir seg ut for å være kjærlighetssøkende kvinner. De skriver at de gjerne vil treffe den norske mannen som har svart på henvendelsen. Men da må jo han sende henne penger, enten til billett, visum eller pass, for at hun skal kunne reise ut. Eller hun booker rom på et fint hotell som hun så gjerne vil vise internettkjæresten. Men kvinnene forsvinner så snart pengeforsendelsen er kommet frem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer