Kjapp sex er best

Hvor lenge bør du holde ut i senga? Ekspertene har blitt enige om fasiten.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kan virke som om tankegangen er at sex er som en 60-meter, med start når samleiet begynner.


Den beste sexen varer nemlig mellom sju og 13 minutter. Til og med tre minutter med "inn-og-ut" er greit, skal vi tro en ny studie som er publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Meidicine.

Alt under tre minutter blir imidlertid vurdert som altfor kort, mens samleier på over 13 minutter er for lange.

Det er amerikanske og kanadiske sex-eksperter som har uttalt seg om temaet basert på sin profesjonelle erfaring, skriver nettstedet den australske avisa The Herald Sun.

Les også: Sex i ni minutter

Usunne forventninger

Målet med studien er å berolige par med urealistiske forventninger om at sunn sex bør vare lenge. Amerikanske studier viser nemlig at folk forventer at et samleie skal vare mellom 15 og 20 minutter, mens de i virkeligheten opplever at de varer bare halvparten av tida.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Dette er en oppfatning som kan føre til både skuffelse og misnøye, mener forskningsleder Dr. Eric Corty.

- I fantasimodellen av mannlig seksualitet har menn store peniser, steinharde ereksjoner og kan holde på med seksuell aktivitet natta lang, sier han ifølge The Herald Sun.

Kunnskapen fra den nye studien kan være nyttig både i forhold til å behandle og forebygge seksuell dysfunksjon, mener Corty.

Er den hard nok? Sjekk her

Ikke stoppeklokkesex

Sexolog Gro Isachsen mener imidlertid undersøkelsen stiller helt feil spørsmål og setter for stort fokus på den målorienterte sexen og menns nytelse.

- Når skal vi få en tilsvarende undersøkelse som gir et bilde av leken under sexen med mer av det de fleste kaller forspill, spør hun.

Les også: Jentenes vanligste sex-klager

- Det kan virke som om tankegangen er at sex er som en 60-meter, med start når samleiet begynner. Etter pumpesex i et visst antall minutter, går han i mål – det vil si han får orgasme. Men det er ikke dette som er nytelse for de aller fleste kvinner, understreker hun.

Forskerne har tydeligvis ikke forstått at samleiet ikke er det viktigste for at kvinner skal ha glede, og at klitoris ikke er plassert i skjeden, mener Isachsen.

- Heldigvis har de fleste nordmenn forstått dette, og samleiefokuset er nå mindre enn tidligere. De fleste elskere og elskerinner er nå mer opptatt av å lete etter nytelsen for begge, enn å ha sex etter stoppeklokkemetoden, sier hun.

Les også: Myter om sex

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer