Test av DNB Spare-appen

Kjedelig app vil gjøre sparing gøy

DNB sin Spare-app starter en ny bølge av bankapper. Vi håper de neste blir morsommere.

POPULÆR: DNB er en stor bank, og når de kommer med noe nytt er det mange som hiver seg på. Spørsmålet er om DNB Spare kommer til å ligge hakket over Vipps på topplistene spesielt lenge. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆR: DNB er en stor bank, og når de kommer med noe nytt er det mange som hiver seg på. Spørsmålet er om DNB Spare kommer til å ligge hakket over Vipps på topplistene spesielt lenge. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå ganske nøyaktig to år siden Vipps kom på markedet. Og to år siden Dinside skeptisk skrev at du neppe trengte den.

Siden den gang har nordmenn begynt å bruke Vipps så mye at det er vanskelig å tenke seg en verden uten. Og konkurrentene er banket.

Nå håper DNB på å gjøre det samme igjen – med en ny app, med et nytt bruksområde, i det som kan bli en helt ny kategori apper.

DNB Spare er en spareapp. Og konkurrenter i både Norge og utlandet står klare med sine – nye EU-regler fra 2018 åpner opp slusene mellom bankene, som muliggjør slike nye tjenester.

Spørsmålet er om DNB klarer å vinne denne kampen, også. Akkurat nå ser det ikke spesielt lyst ut.

Dette gjør DNB Spare

DNB Spare lar deg sette sparemål. Altså en sum penger som skal være spart opp til en viss dato, for eksempel 10.000 kroner til sommerferien 2018.

  • Appen lar deg spare gjennom faste kontotrekk og trekk hver gang du sveiper kortet eller betaler en regning.
  • Pengene blir overført til den kontoen du velger, eller en egen konto som lages der og da. Man logger seg nemlig inn med BankID, så appen har full kontroll over alle pengene dine.
  • DNB Spare lar deg dessuten kjøpe aksjer og fond, om du vil spare med mer risiko.

I motsetning til Vipps, er Spare foreløpig bare for DNB-kunder, med Android- eller iPhone-telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer