Kjekk ungdom

Norske ungdommer har det slett ikke så ille. I følge en ny rapport fra Verdens Helseorganisasjon er det godt å være ung i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har nå undersøkt helse og levekår for europeisk ungdom i skolealder. Alt fra trening og kosthold til sosiale forhold og antall tannpuss om dagen er tatt med i den omfattende undersøkelsen.

Resultatene bygger på intervjuer med over 1500 ungdommer i aldersgruppene 11, 13 og 15 år i hvert enkelt europeiske land.

Likest og rikestAt de skandinaviske landene scorer høyt på sosiale forhold er ingen stor overraskelse. Men en sammenlikning av sosiale muligheter viser at Norge er desidert på toppen når det gjelder økonomiske og sosial muligheter for skoleungdommene.

Mulighetene til å reise på ferie med familien er også høyest i vår del av kontinentet. Nesten halvparten av alle norske ungdommer har vært på ferie to eller flere ganger i løpet av det siste året. Og når vi ikke er på ferie kan de fleste trekke seg tilbake til sitt private soverom. Det er bare Danmark som har en høyere andel av unge med eget soverom i Europa.

Trives på skolenTil tross for hva mange tror - mange norske ungdommer trives på skolen. Nesten halvparten av alle 13-åringene i undersøkelsen oppgir at de trives godt på skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.