Kjemikalie i rødvin stopper virus

Superstoffet finnes i vindruer.

RESVERATROL finnes i rødvin, men ett glass inneholder 10 ganger mindre resveratrol enn det som ble brukt i undersøkelsen. Foto: Colourbox.com
RESVERATROL finnes i rødvin, men ett glass inneholder 10 ganger mindre resveratrol enn det som ble brukt i undersøkelsen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resveratrol – et kjemikalie som finnes i rødvin – har evnen til å bekjempe virus.

Det viser en italiensk studie publisert i Journal of Experimental & Clinical Cancer, melder vinmagasinet WineSpectator.com.

Les også: Skål for helsa

Hemmer spredning

Virus, som forkjølelses- eller influensavirus, reprodusere seg ved å skyte inn eget DNA i vertscellene.

Det ser imidlertid ut til at virus ikke er i stand til å kapre celler for dette formålet hvis resveratrol er tilstede, ifølge de italienske forskerne.

- Kjemikaliet ser ut til å påvirke virusets framstillingsevne av DNA, sier forsker Gianfranco Risuelo ved La Sapienza-universitetet i Roma, ifølge WineSpectator.com.

Les også: Vin og øl forlenger livet med 5 og 2,5 år

Mye resveratrol må til

Forskerne undersøkte effekten av resveratrol på vev hos mus, halvparten hadde svulster. Begge gruppene ble først utsatt for polyomavirus – en familie virus som kan trigge svulstvekst, og deretter enten 20 eller 40 mikromol med resveratrol.

Til sammenligning inneholder et gjennomsnittlig glass rødvin inneholder omtrent 10 ganger mindre resveratrol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer