Kjempebot for svartebørs

Billettkontoret må betale 150.000 kroner for salg av billetter på svartebørs.

Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden ble salg av billetter på svartebørs ulovlig i Norge. Til tross for dette har svartebørsbilletter florert på nettet i lang tid etter at loven trådte i kraft.

Les mer om forbudet mot billetter på svartebørs

Nå skal det svi på pungen for selskaper som selger billetter til kulturarrangementer for høyere pris en pålydende.

Nok en gang er det selskapet Billettkontoret som er i motvind. Som DinSide har skrevet en rekke ganger, har Forbrukerombudet vært svært kritiske til de høye prisene selskapet selger billetter for.

Boten kommer på bakgrunn av Billettkontorets markedsføring av billetter til cupfinalen i fotball i fjor. Billettene ble markedsført på selskapets nettsider til 1.104 kroner inkludert gebyrer, mens høyeste opprinnelige pris på billettene var 475 kroner.

Vedtaket er blitt klaget inn til Markedsrådet, som nylig ga Forbrukerombudet medhold.

- Dette viser at det koster å bryte svartebørsloven og markedsføringsloven, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

- Veldig kritikkverdig

Billettansvarlig ved Billettkontoret, Sam Kumar, har tidligere sagt til DinSide de synes Forbrukerombudet driver heksejakt.

- Vi mener det er ingen tvil om at Forbrukerombudet forskjellsbehandler oss i forhold til andre aktører på markedet. (...) Det ser ut som om de er etter oss, og at de ikke gjør noe som helst med de andre aktørene. Det er kritikkverdig, sa Kumar til DinSide i februar.

Flom av ulovlige konsertbilletter

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer